GP Abu Dhabi – Formule 1 reizen Yas Marina 2021

De Grand Prix van Abu Dhabi wordt verreden op het Circuit Yas Marina en staat gepland in het weekend van 29 november 2020.

Op dit moment bieden wij geen georganiseerde reizen aan naar de Grand Prix van Abu Dhabi, desalniettemin stellen we graag vrijblijvend een F1-reis voor je samen.

Wil je een reis-op-maat naar de Grand Prix van Abu Dhabi, volledig afgestemd op jouw persoonlijke wensen? Vraag dan via het tabblad ‘Offerte aanvragen’ een offerte aan voor jouw Formule 1 reis naar de Verenigde Arabische Emiraten. Je ontvangt van ons een compleet reisvoorstel op basis van jouw wensen. Neem direct contact op via het contactformulier.

Liever persoonlijk iemand spreken? Bel ons dan direct op 0031-(0)85 070 5050. Wij houden je graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en mogelijkheden rondom de Grand Prix van Abu Dhabi.

Liever persoonlijk contact?

Bel ons op 085 - 070 5050

Aanbevolen

Het circuit: Yas Marina

De Grand Prix van Abu Dhabi is de laatste race van de kalender en dus alles bepalend voor de eindstrijd. De Grand Prix is goed te combineren met de stad Abu Dhabi of Dubai. Het circuit ligt prachtig op een kunstmatig eiland bij de stad Abu Dhabi. Het circuit wordt ook omschreven als het Arabische Monaco. Dit komt door de vele bochten in het circuit, de mogelijkheden vanuit verschillende hotels aan het circuit en de jachthaven aan het circuit.

Het Yas Marina circuit ligt in Abu Dhabi. Het circuit ligt vlakbij Abu Dhabi International Airport. Het circuit ligt op een kunstmatig eiland dat naast het circuit ook een Ferrari pretpark heeft. De aanleg van het circuit heeft ruim 1 miljard dollar gekost en is daarmee het duurste circuit op de Formule 1 kalender.

Het circuit zelf heeft een totale lengte van 5,5 kilometer met hierin 20 bochten. De coureurs rijden 66 rondjes op dit circuit.

Tribunes

General Admission:
De General Admission tickets zijn staanplaatsen op de zogenaamde Abu Dhabi Hill. Dit is een heuveltje in het circuit waar je fantastisch zicht hebt op de baan.

South / West / North Grandstands:
Deze tribunes staan bij verschillende bochten op het circuit. Vanaf de startgrid rijden de coureurs eerst langs de South Grandstand, deze tribune staat bij een scherpe bocht van 90 graden. Vervolgens passeert men de West Grandstand die ook aan een 90 graden bocht staat. De North Grandstand staat bij een u-bocht na de Abu Dhabi Hill en nog voor de finish.

Marina Grandstand:
Deze tribune staat aan een lang stuk tussen de South en North Grandstand. De Formule 1 raceautos zullen hier op volle snelheid zijn.

De Main Grandstand:
De Main Grandstand is simpelweg de hoofdtribune. Blijf op de hoogte van wat er in de pit gebeurd, zie de start, zie de wagens op volle snelheid de finish passeren. Kortom het hele Formule 1 circus recht voor je neus.

Naast deze mogelijkheden staat de Grand Prix van Abu Dhabi ook bekend als het circuit met de vele verschillende VIP / Hospitality mogelijkheden. Ook hier hebben wij mogelijkheden voor. Vraag geheel vrijblijvende naar onze hospitality mogelijkheden.

De laatste 10 winnaars GP Abu Dhabi

Sinds de opening van het circuit in 2009 staat het op de Formule 1 kalender. Met 5 overwinningen tot nu toe is Lewis Hamilton momenteel de ‘grote man’ in Abu Dhabi.

Hieronder de laatste 10 winnaars van de Grand Prix van Abu Dhabi op het Yas Marina circuit:

2010: Sebastian Vettel (Red Bull Racing)
2011: Lewis Hamilton (McLaren)
2012: Kimi Räikkonen (Lotus F1 Team)
2013: Sebastian Vettel (Red Bull Racing)
2014: Lewis Hamilton (Mercedes)
2015: Nico Rosberg (Mercedes)
2016: Lewis Hamilton (Mercedes)
2017: Valtteri Bottas (Mercedes)
2018: Lewis Hamilton (Mercedes)
2019: Lewis Hamilton (Mercedes)